Itself Tools
itselftools
Снимач на екран

Снимач На Екран

Оваа страница користи колачиња. Научи повеќе.

Со користење на оваа страница, се согласувате со нашите Услови на услугата и Политика за приватност.

Снимач на екран: едноставен и бесплатен онлајн рекордер на екран кој ја штити вашата приватност

 • Вашето пребарување е завршено, го најдовте приватниот и бесплатен рекордер на екран што го баравте. Снимачот на екранот е лесен за употреба онлајн снимач на екран кој ви овозможува снимање на екран директно од вашиот прелистувач. Снимањето на екранот се врши локално на вашиот уред од самиот прелистувач, така што вашите снимки не се пренесуваат преку интернет, заштитувајќи ги вашите податоци и приватност.

  Без разлика дали сакате да го снимите целиот екран, прозорец со една апликација или табот на прелистувачот Chrome, ние ве покриваме. Снимачот на екран ви овозможува да изберете кој било од нив за да го намалите снимањето на екранот и да изберете што ќе споделувате со другите.

  За разлика од другите апликации за снимање екран, нема потреба да се регистрирате или да инсталирате екстензија на прелистувачот за да користите Снимач на екран. Плус, нема ограничување за користење, па можете да го снимате вашиот екран онолку пати колку што сакате бесплатно и без да ја загрозите вашата приватност.

  Вашите снимки од екранот автоматски се зачувуваат на вашиот уред во формат MP4. MP4 е одличен видео формат кој овозможува максимален квалитет, додека големината на датотеката е мала. Тоа е исто така разновиден и пренослив тип на видео-датотека што може да се репродуцира на буквално сите уреди, така што ќе можете да ги споделувате вашите снимки од екранот со сите на практично сите платформи.

  Ние, исто така, ви даваме упатства за тоа како да снимате екран на различни уреди и оперативни системи како што се Mac, Windows, Chromebook итн. Така, можете да изберете да ги користите методите за снимање на екранот родени во вашиот уред или да го користите нашиот разновиден Снимач на екран на виртуелно сите платформи.

  Работиме напорно за да го одржиме Снимачот на екран едноставен и бесплатен за користење, па се надеваме дека ќе уживате во него!

Инструкции за снимање на екран

 • Снимачот на екран е многу лесен за употреба. Следете ги овие чекори и на пат сте да започнете да ја користите вашата нова омилена апликација за снимање екран:

  1. Притиснете го копчето за снимање (црвено) за да го споделите вашиот екран.

  2. Во зависност од прелистувачот што го користите, можеби ќе биде побарано да изберете дали сакате да го споделите целиот екран, прозорец на апликација или картичка на прелистувачот.

  3. Откако ќе го споделите вашиот екран, ќе започне одбројувањето од 3 секунди. Кога ќе заврши одбројувањето, започнува снимањето на екранот.

  4. Притиснете го копчето за запирање (жолто) за да престанете да снимате.

  5. Снимањето на екранот автоматски ќе се зачува на вашиот уред во формат на видео датотека MP4.

Како да снимате екран на различни уреди

  1. Како да снимате екран на iPhone, iPad и iPod touch

  2. Како да снимате екран на Mac

  3. Како да снимате екран на андроид

  4. Како да го снимате екранот на Chromebook

 • Како да снимате екран на iPhone, iPad и iPod touch

  За да снимате екран на iPhone, iPad и iPod touch, можете да ја користите функцијата за снимање екран достапна во iOS 11 и погоре:

  1. Отворете го Контролниот центар од поставките

  2. Притиснете го копчето за снимање (сиво) 3 секунди

  3. Оставете го Контролниот центар за да започне со снимање на вашиот екран

  4. За да го прекинете снимањето, вратете се во Контролниот центар и допрете го копчето Снимај (црвено) уште еднаш

  5. Снимката ќе ја најдете во апликацијата Фото

 • Како да снимате екран на Mac

  За да го снимите екранот на macOS 10.14 и погоре, следете ги овие чекори:

  1. Притиснете Shift-Command-5

  2. Две алатки за снимање на екранот стануваат достапни во менито за избор на алатки на дното на екранот (и двете имаат мало тркалезно копче за снимање): можете или да го снимате целиот екран или одредена област на екранот

  3. Кликнете за да изберете една од алатките

  4. Кликнете на Снимање на левата страна од изборот на алатки

  5. Притиснете го копчето за стоп за да престанете да снимате

 • Како да снимате екран на андроид

  За да снимате екран на Android 11 и нагоре, можете да ја користите вградената функција за снимање екран:

  1. Од самиот врв на екранот, повлечете двапати надолу

  2. Најдете и притиснете го копчето Снимање на екранот (можеби ќе треба да поминете надесно за да го најдете или да го додадете во менито за брзи поставки со притискање на Уреди)

  3. Изберете дали сакате да снимате аудио и лизгање на екранот

  4. Притиснете старт

  5. За да го прекинете снимањето, повлечете надолу од самиот врв на екранот и потоа притиснете го копчето за стоп во известувањето за снимање екран

 • Како да го снимате екранот на Chromebook

  За да го снимите екранот на Chromebook, следете ги овие чекори:

  1. Притиснете Shift-Ctrl-Show window

  2. Кликнете за да изберете Снимање на екран на дното на екранот

  3. Имате опции или да го снимите целиот екран, прозорец на апликација или одредена област на екранот.

  4. Кликнете за да изберете една опција и да започнете со снимање

  5. Притиснете го копчето за стоп во долниот десен агол на екранот за да престанете да снимате

Карактеристики на сликата на делот

Карактеристики

Нема инсталација на софтвер

Овој рекордер на екран е целосно базиран на вашиот веб-прелистувач, не е инсталиран софтвер.

Бесплатно за користење

Можете бесплатно да креирате снимки колку што сакате, нема ограничување за користење.

Приватен

Вашите податоци за снимање на екранот не се испраќаат преку интернет, ова ја прави нашата онлајн апликација многу безбедна.

Безбедна

Чувствувајте се безбедно да дадете дозвола за пристап до вашиот екран, оваа дозвола не се користи за која било друга цел.

Слика од делот за веб-апликации